• 27.10.2017 11:22

«Їх можна вирощувати на Волині», - волинський кухар розповів, як готувати равлики

Юрій Хазіпов - відомий волинський шеф-кухар, запевняє, що равлики цілком можуть бути волинським продуктом.



Секретами їх приготування кухар поділився на форумі рестораторів West Rest Forum, який 27 жовтня відбувається у розважальному центрі «Адреналін]]>»]]>, - пише «]]>Волинь 24]]>]]>»]]>


Їх можна вирощувати на Волині. І вже навіть є господарства, які починають цим займатись. Однак, назбирати виноградних равликів можна навіть у лісі чи парку. 
Зі слів шеф-кухаря, равлики не варто плутати з море-продуктами, вони, мовляв, більше схожі на гриби.

З присутніми Юрій Хазіпов поділився секретами приготування равликів. Для початку їх потрібно відварити. В бульйон можна додати цибулину. Варити їх потрібно стільки ж, як і раків.
У відварених раків потрібно видалити кишечник. Це можна зробити просто руками, відділивши хвостик від тіла. 

Далі на сковорідці потрібно злегка підсмажити дрібно нарізану цибулину, трохи протушкувати її в білому вині і додати сюди ж равликів. Тушкувати їх потрібно близько 40 хвилин. 

Окремо потрібно відварити з содою мушлі. Після 40 хвилин варіння вони можуть бути посудиною для майбутньої страви. Окремо можна приготувати ароматне масло. Для цього потрібно змішати вершкове масло, часник, сіль, перець і зелень (петрушку, м'яту чи рукколу), можна додати лимонну цедру чи трюфельне масло.


 

Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Завантаження...

Коментарі 0

Орфографічна помилка в тексті:
Щоб повідомити автору про помилку, натисніть кнопку "Відправити повідомлення про помилку". Ви також можете надіслати свій коментар.