• 12.09.2017 18:18

Смажені та консервовані: відомі лучани поділилися рецептами приготування грибів

Грибний сезон у розпалі на радість тим, хто не лише розбирається у грибах та збирає їх, а й тим, хто любить просто смакувати цими дарами лісу. Відомі лучани не втомлюються викладати свої фото із тихого полювання у соціальних мережах, тому ]]>«Перший»]]> вирішив поцікавитися у них улюбленими рецептами приготування грибів.

Помічник нардепа Олександр Пиза розповів, що гриби збирає сам, готує та ще й консервує. Тому із «Першим» поділився рецептом консервування польських грибочків. «Для 1 л відварених грибів готуємо маринад - 0,5 л води, 20 г солі, 40 г оцту, перець, лавровий лист, 2-3 г лимонної кислоти. Кип’ятити 15-30 хв. Витягнути лаврове листя. Розлити в банки і стерилізувати 90 хв», - повідав Олександр Пиза. 

Професор Луцького національного технічного університету Тарас Божидарнік радить усім, хто збирає гриби, спершу впевнитись у їх справжності.

 

 

«Найголовніше щоб вони були їстівні, тому варто дати перебрати зібране досвідченим людям, яким довіряєте! А далі все просто. Роблю, мабуть, як усі – чищу, ретельно мию, варю мінімум одну годину, далі смажу на олії, з додаванням спецій, цибулі, моркви та сметани. Це ще хвилин 40 і подаю до столу. Смачного!», - каже Тарас Божидарнік. Найбільше професору смакують лисички, шеретюки, маслята та білі гриби. 

 

Екс-заступник луцького мера Тарас Яковлев каже, що не гриби збирати любить, а от їх приготування довіряє дружині Насті. «Дуже люблю гриби в будь-якому вигляді, але найбільше мені подобається класичний рецепт приготування грибів - смажені з цибулькою та сметаною», - поділився своїми гастрономічними вподобаннями Тарас Яковлев.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Завантаження...

Коментарі 0

Орфографічна помилка в тексті:
Щоб повідомити автору про помилку, натисніть кнопку "Відправити повідомлення про помилку". Ви також можете надіслати свій коментар.