• 10.10.2017 15:25

Осіннє меню: ТОП-5 рецептів гарбузового супу

Осіння пора стереотипно асоціюється із холодом, жовто-багряним забарвленням, в’язаними шарфами та збором урожаю. Мішки картоплі та моркви, сітки із цибулею та капустою та, звісно ж, помаранчевий велетень - гарбуз.

 

 

Варто сказати, що останній овоч на наших столах не користується такою популярністю, як огірки, помідори або морква. Втім, мало хто знає, що саме гарбуз допомагає позбутися зайвої ваги, окрім того він часто застосовується в сучасній медицині та косметології. Для боротьби із перевтомою, опіками, недосипанням, вірусними захворюваннями. Словом, гарбуз не стане зайвим продуктом у вашому харчуванні, втім, його користь, як правило, ігнорують.

 

Мабуть, немає такої людини, яка б, навідавшись до бабусі, не скуштувала б гарбузової каші, однак не кожен її полюбляє. Та слід заважити, що із цього корисного продукту можна готувати не лише так звану «бабусину кашу». Млинці, пюре, пиріжки, соуси, напої, десерти і навіть супи.

 

Користуючись тим, що врожай вже зібраний, картопля перебрана, а гарбузи лежать в очікуванні свого використання, пропонуємо вам ТОП-5 рецептів гарбузового супу.

 

1. Гарбузовий суп із рисом та фрикадельками

 

Для приготування знадобляться: гарбуз, курячий фарш, яйце, часник, біле вино, морква, цибуля, рис, овочевий бульйон, сіль та перець.

 

Поки гарбуз запікається, готуємо м’ясні кульки. Для цього треба змішати фарш із натертими морквою, яйцем та додати спеції. У підсоленій воді варити фрикадельки рекомендується потягом 15-ти хвилин.

 

У попередньо розігрітій олії обсмажуємо цибулю та часник. До них додаємо рис, а, перемішавши, вливаємо біле вино. Для випарування алкоголю, суміш варто добре змішати.

 

Бульйон рекомендують варити не більше 20-ти хвилин, а в кінці добавити м’ясні кульки та запечені шматки гарбуза.

 

2. Гарбузовий суп із грінками

 

Для приготування знадобляться: гарбузова м’якоть, цибуля, морква, вершкове масло, овочевий бульйон та білий хліб.

 

Для початку, в посудині треба розтопити 20 грамів вершкового масла. Нарізавши цибулю кільцями, обсмажте її до золотистого кольору. Гарбуз та моркву пропонують нарізати середніми кубиками, до них добавити обсмажену в олії цибулю та заправити овочі спеціями. Нарізані продукти заливаємо гарячим бульйоном та готуємо, допоки вони не стануть м’якими.

 

За допомогою блендера збиваємо проварений гарбуз, цибулю та моркву до консистенції пюре. Нарізавши хліб, обсмажуємо його до рум’яної скоринки.

 

3.Крем-суп із гарбуза та картоплі

 

Для приготування знадобляться: гарбуз, картопля, цибуля, часник, олія, вівсяні пластівці, вода, сіль, перець.

 

Гарбуз і картоплю почистити, порізати кубиками. Цибулю і часник подрібнити та пасерувати в невеликій кількості олії. Додати нарізану м'якоть гарбуза, а через 10 хвилин і кубики картоплі, після чого готувати близько 5-ти хвилин. Овочі залити окропом, посолити, поперчити та добавити вівсянку. Залишити кипіти на невеликому вогні 15 хвилин.

 

До потрібної консистенції пюре, готову суміш збиваємо за допомогою блендера, а після цього варимо ще протягом 5-ти хвилин.

 

4. Гарбузово-морквяний суп

 

Для приготування знадобляться: гарбуз, морква, цибуля, бульйон, оливкова олія, сіль, перець.

 

Гарбуз, моркву і цибулю нарізавши, приправити оливковою олією та пекти в духовці при 200 градусах до м'якості овочів.

 

Готову суміш подрібнити блендером, поступово додаючи бульйон. Довести суп до кипіння та додати спеції.

 

5. Гарбузовий суп-пюре

 

Для приготування знадобляться: гарбуз, цибуля, часник, сіль, перець, овочевий бульйон, оливкова олія.

 

До нарізаного гарбуза додати порізану цибулю та часник, заправляючи овочі оливковою олією. Готується страва у духовці, при температурі 200 градусів протягом 20-ти хвилин. Варто відзначити, що при запіканні, викладену суміш рекомендується накрити фольгою.

 

Після 20-ти хвилин у духовці, залишити овочі до повного охолодження, а потім збити їх блендером, додаючи бульйон. 

 

Нехай ваше харчування буде корисним і одночасно смачним! Беріть від осені усе, що вона може дати!

Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Завантаження...

Коментарі 0

Орфографічна помилка в тексті:
Щоб повідомити автору про помилку, натисніть кнопку "Відправити повідомлення про помилку". Ви також можете надіслати свій коментар.